Seniors

Eerste A speelt gelijk tegen As-Niel United

KFC Hamont 99 had vorige speeldag op verplaatsing bij Maasland NO de noodzakelijke overwinning behaald die hen wat gemoedsrust gaf in de lopende degradatiestrijd. Vandaag kon tegen rechtstreekse opponent As-Niel United de definitieve redding met verlengd verblijf in tweede provinciale verzekerd worden. Een overwinning volstond, een gelijkspel bleef een status quo, een nederlaag zou grote zorgen met zich meebrengen? De belangen voor beide ploegen waren dus groot.

Een voorzichtig begin van de wedstrijd was het gevolg van de voelbare spanning op en naast het veld. KFC nam in de aanhef van de wedstrijd wel het heft in handen, maar kon dit niet uitdrukken in gevaarlijke situaties voor het doel van hun tegenstander. Bezoeker As-Niel gaf ook geen zekere indruk, voor KFC leek op dat ogenblik de match een haalbare kaart. Na een klein kwartier kwamen ploeggenoten Senne Doms en Jannes Goossens ongelukkig met elkaar in botsing vlak voor de hoofdtribune. Jannes kwam er zonder averij vanaf, voor Senne was de wedstrijd al vroegtijdig afgelopen. Met een forse enkelkwetsuur strompelde hij van het veld richting kleedkamers. Hij werd centraal in de verdediging vervangen door invaller Quin Looijmans. De wedstrijd ging verder met KFC als ploeg met het meeste balbezit. As-Niel kon amper het doel van de thuisploeg bereiken in deze fase van de wedstrijd. Snel viel dan ook het eerste verwachte thuisdoelpunt. Kobe Schetz gaf vanop links een goede voorzet in het strafschopgebied van de tegenstander, Ferren Peeters wist er zijn hoofd tegen te plaatsen, de bal verdween over de machteloze keeper Neyens mooi onder de lat in doel. Ferren schijn wel een abonnement te hebben dit seizoen op dit soort mooie doelpunten. KFC beheerste het spel, Dries Damen wurmde zich ook nog eens door de bezoekende verdediging, maar een goed uitgekomen keeper wist hij niet te passeren. Omstreeks het half uur het eerste schot op doel van de bezoekende ploeg, keeper Marnick Emmers duikelde echter de strak geschoten bal mooi uit de rechterbenedenhoek hoek. Met een verdiende voorsprong voor KFC werd de rust bereikt. Alles wees erop dat in de tweede helft makkelijk het definitieve behoud verzekerd kon worden voor KFC.

Liam Peeters
De peptalk tijdens de rust van de coach Joosten van As-Niel had blijkbaar toch voor een nieuw geloof in zijn ploeg gezorgd. Ze waren duidelijk met andere richtlijnen op het veld gekomen. Zoals het in het moderne voetbal hoort werd iedere speler in balbezit gezamenlijk aangevallen. Deze collectieve druk zorgde ervoor dat KFC het goede spel van de eerste helft niet verder kon zetten. Er werd lustig op doel getrapt. Ballen gingen vooralsnog wel over of naast, de dreiging bleef. Thuiskeeper Marnick bezorgde de aanwezige thuissupporters bijna een hartverzakking, toen hij zeer gedurfd een bezoekende aanvaller vlak voor zijn doelmond uit dribbelde. Een risico dat op dat ogenblik beter niet genomen werd. KFC wist voor deze gang van zaken geen oplossing te verzinnen en onderging machteloos de wedstrijd. Het kon ook niet blijven duren, een afstandsschot van Danton Maes verdween in doel van de thuisploeg. KFC moest op dat ogenblik alle zeilen bijzetten om een absoluut te vermijden nederlaag te voorkomen. Ferren Peeters zette zich nog wel eens door op rechts, maar werd door de keeper afgeblokt. Een gegeven corner van KFC bracht acuut doelgevaar voor het doel van As-Niel, maar de bal wilde niet in doel na een scrimmage. Het onvermijdelijke gebeurde echter aan de overkant. Aanvaller Tiago Maes kon zich al te gemakkelijk door de verdediging van KFC wurmen en trapte de bal door de benen van de keeper in doel. Een soort doelpunt dat we dit seizoen teveel hebben zien maken. De thuissupporters zagen het degradatiespook steeds duidelijker opduiken. De moed was ook de spelers van de thuisploeg in de benen geslagen. Het leek er niet op dat deze hachelijke situatie nog rechtgezet kon worden. Ilario Meli werd nog even van de bal gezet in het strafschopgebied, de ref oordeelde dat dit reglementair gebeurd. Een strafschop zou ook niet terecht zijn geweest. Het einde naderde, de extra tijd ging in. Liam Peeters waagde op rechts toch nog eens zijn kans op doel met een strak schot. Tot grote vreugde van iedereen met een KFC-hart verdween de bal mooi in doel van de bezoekende keeper. Immense opluchting bij KFC, de bezoekers van As-Niel zwaar teleurgesteld. Dit ene doelpunt maakte voor hen een immens verschil, zij blijven in een zeer penibele situatie. KFC is met dit puntengewin nog niet absoluut zeker van het behoud, het moet echter al gek lopen om dit nog te zien omkeren.
Volgende week op bezoek bij Racing Peer en dan de slotwedstrijd op eigen veld tegen Kadijk, die gisteravond hun concurrent Lindelhoeven kampioen zag spelen. Hopelijk kunnen we dan het weekend daarop een fijn feestje bouwen begin mei om het 25-jarig bestaan van de fusieclub te vieren in de tent op het KFC-terrein. Het mag wel na zo een slopend seizoen.


Digest
Scheidsrechter: Aytun Agirdag met zijn assistenten Gino Bosi en Dieter Eelen.

Thuisploeg: Marnick Emmers, Senne Doms (15’ Quin Looijmans) , Jannes Goossens, Ferren Peeters, Sisse Schouteden, Jasper Reyskens (72’ Liam Peeters), Wesley Van Vlierden, Dries Damen, Kobe Schetz (85’ Xante Croymans), Ilario Meli, Tijl Doms.

Doelpunten: 28’ Ferren Peeters 1-0, 66’ Danton Maes 1-1, 76’ Tiago Vanhees 1-2, 91’ Liam Peeters 2-2.

Gele kaarten: 50’ Ilario Meli, 60’ Kobe Schetz, 62’ Nick Maassen, 82’ Liam Peeters.
Rode Kaarten: geen

Verslag Fonny Plessers


Er zijn enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.