Seniors

Punt ontglipt in absolute slotfase

UPDATE: KFC Hamont 99 diende klacht in omdat Anadol niet voldeed aan het invullen van voldoende U23-spelers op de spelerslijst. Deze klacht werd ontvankelijk en gegrond verklaard, waardoor de uitslag omgezet werd in 0-5.


Tijl Doms
Op zondagnamiddag maakte KFC Hamont 99 A de verplaatsing naar Heusden-Zolder voor een wedstrijd tegen Anadol. Dat beloofde een hete namiddag te worden, ook al omdat het kwik tot voorbij 30 graden steeg. Bovendien werd Anadol vorig seizoen 4e in deze reeks, en werd toen ook al getraind door ex-Rode Duivel Bruno Versavel. Bij de thuisploeg liep dan ook nog steeds captain Hakan Bayraktor (ex-prof) tussen de lijnen, bouwjaar 1976 asjeblief. Bij Hamont ontbrak Wesley Van Vlierden (blessure mediale band); hij is nog enkele weken out.
Met de rust in zicht bracht Ulupinar de thuisploeg op voorsprong: 0-1. Dat was meteen ook de ruststand van een eerste helft waar Hamont 2 spelers geblesseerd zag uitvallen: Liam Peeters en Luc Nouwen.
Nadat Erciyas na de pauze een strafschop miste, scoorde Tijl Doms wat later de gelijkmaker: 1-1. De ingevallen Joey Soers had zelfs nog de beste kans om Hamont op 1-2 te brengen. In de absolute slotfase van de wedstrijd zette Erciyas zijn penaltymisser recht: met mooi geplaatste vrije trap van net buiten de 16 zorgde hij er alsnog voor dat Anadol de 3 punten thuis hield. Eindstand 2-1.
Een kleine nederlaag op verplaatsing bij één van de titelkandidaten is op zich geen slecht resultaat. Maar toch … Vorig seizoen verloor Hamont (te) vaak punten in de slotfase; hopelijk is dit bij Anadol de eerste en laatste keer voor seizoen 2024-2025.
Volgende zaterdag is de ploegenvoorstelling en komt THES B op bezoek. Hopelijk zien we dan met z’n allen de eerste driepunter voor KFC.

Digest
Scheidsrechter: Jochen Willems met assistenten Jonas Wynnyk en Gabriele D’Amario
KFC Hamont 99 A: Jarne Stelten, Tijl Doms, Senne Doms, Nick Koopmans, Wesley Van Den Boomen, Xante Croymans, Dries Damen (88′ Michiel Umans), Luc Nouwen (46′ Sisse Schouteden), Ilario Meli, Bjorn Nijssen (85′ Quin Looijmans), Liam Peeters (37′ Joey Soers)
Geel: Sögütcü, Imzri, Senne Doms, Dries Damen, Wesley Van Den Boomen
Doelpunten: 0-1 Ulupinar (40′), 1-1 Tijl Doms (66′), 2-1 Erciyas (89′)
Strafschop: 53’ Erciyas (Anadol, gemist)