Eerste A verliest met 0-1

Op de openingsspeeldag verloor KFC Hamont 99 A in de slotfase met 2-1 bij Anadol, al kreeg die match nog een juridisch staartje vanwege U23-reglementering. Tijdens die wedstrijd geraakten Liam Peeters en Luc Nouwen geblesseerd; Liam ontbrak daardoor op het wedstrijdblad en Luc startte op de bank. De tegenstander van zaterdag 7 september, THES B, verloor op speeldag 1 thuis met 3-4 van Maasland NO. Beide teams hadden dus de kans om de nul van de tabellen vegen in dit onderlinge duel.
Daarvan bleek weinig in huis te komen tijdens een eerste helft waar nauwelijks doelgevaar genoteerd kon worden. Senne Doms mikte een kopbal en een afstandsschot over de dwarsligger. De enige bal tussen de palen vanwege de bezoekers was een voorzetschot van Van Sprundel. Logische ruststand na een evenwichtige eerste periode was 0-0.
De bezoekers kwamen veel beter voor de dag na de rust en Hamont onderging het spel. Goalie Jarne Stelten bracht bij een eerste poging van Karremans nog redding maar was kansloos toen diezelfde Karremans van dichtbij een voorzet van op rechts kon intikken: 0-1.

De 0-1

Vers bloed bij KFC op het uur bracht wat meer schwung maar echt doelgevaar bleef uit. Integendeel: THES kon in de omschakeling dreigen via van Genechten (schot voor langs) en Karremans (bal van de lijn gekeerd door Dries Damen). Jarne Stelten onderscheidde zich daarnaast nog enkel keren en hield de thuisploeg in de match. De pas ingevallen bezoeker Nyanzaka verzamelde twee onnodige gele kaarten op enkele minuten tijd en mocht voortijdig douchen. In het daarop volgende slotoffensief van Hamont tikte de bezoekende keeper een kopbal van Senne Doms tegen de deklat. Xante Croymans besloot een open schietkans overhaast naast het doel en invaller Zine-Eddine El Asri speelde te snel in op Ilario Meli. Die kansen hadden tot de gelijkmaker kunnen leiden, maar dat was dus niet het geval. Zo won THES B met het kleinste verschil, maar eerlijkheid gebiedt dat hun overwinning terecht was.
Op zaterdag 14 september wacht Hamont de verplaatsing naar promovendus Lutlommel, vorig seizoen kampioen in 3B.