KFC A brengt punt mee uit Lutlommel

Luc Nouwen
Op zaterdag 14 september maakte KFC Hamont 99 A de verplaatsing naar Lutlommel VV. Deze Lommelse ploeg was in de jaren 2000 -net als KFC Hamont 99- een gevestigde waarde in eerste provinciale en zette zelfs de stap hogerop. Daarna kwamen moeilijke jaren en zakte de club naar lagere reeksen. Vorig seizoen werd de weg omhoog ingezet met het kampioenschap in 3B. VV verloor de openingsmatch bij Racing Peer en speelde gelijk bij As-Niel.
Hamont verloor de eerste wedstrijd tegen Anadol maar kreeg via de groene tafel alsnog de 3 punten (al is het afwachten wat het beroep uitwijst). Op de tweede speeldag werd er thuis verloren van THES B, na een mindere tweede helft. Liam Peeters en Wesley Van Vlierden ontbraken nog steeds op het wedstrijdblad.
Hamont kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Luc Nouwen: 0-1 na 13 minuten. Op dat moment was een geblesseerde Nick Koopmans al vervangen door Joey Soers. KFC was de eerste helft ook de betere ploeg, de 0-1 ruststand was terecht.
Speler-trainer Niels Vanpol bracht Lutlommel al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. De thuisploeg was die tweede periode ook de betere maar zag dat vooral beloond met gele kaarten. In de slotfase werd een doelpunt van Hamont nog afgekeurd na een voorafgaande duwfout. Aan de uitslag veranderde niets meer: 1-1.
Een punt op verplaatsing is op zich goed; als dan verder de punten thuis gewonnen worden, ziet het er goed uit voor Hamont. Volgend weekend is Houthalen VV de tegenstander. Zij begonnen het seizoen met een 0-9 overwinning bij Hechtel, zagen trainer Schapmans opstappen, werden vervolgens thuis met 0-4 geklopt door Paal-Tervant en speelden 1-1 gelijk tegen het ambitieuze Anadol.