Verslag wedstrijd KFC Hamont 99 A – Houthalen VV

Afgelopen vrijdag kwam het bericht van Voetbal Vlaanderen binnen dat KFC, ook in beroep, gelijk krijgt in de zaak tegen Anadol en alzo de drie punten van die wedstrijd mag noteren.
Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Houthalen VV werd een sponsor-event georganiseerd, met een talrijke opkomst. Ook dit is positief voor de club.

Dit positivisme werd doorgetrokken in de wedstrijd. In de vierde minuut lanceerde Luc Nouwen Xante Croymans. Deze laatste kon mooi afwerken en de 1-0 op het scorebord zetten. KFC was de betere ploeg. Een schot van Ilario Meli werd gestopt door de bezoekende doelman. Maar, helaas het goed weer bleef niet duren. Het spel van KFC werd slordiger, Houthalen kon zo beter in de wedstrijd komen. En het onvermijdelijke gebeurde. Na een hoekschop kon Ilias Kaddouri zwak verdedigen afstraffen. Met nog een gevaarlijk schot van Boussabat, vlot gestopt door doelman Stelten, werd de eerste helft afgesloten. 1/1.

Na de koffie bleven de bezoekers het betere van het spel hebben. Twee doelpunten werden echter, terecht, afgekeurd wegens buitenspel. Na een tegenaanval bereikte Luc Nouwen nog maar eens Xante Croymans. Zo klom KFC terug op voorsprong. De thuisploeg probeerde de voorsprong uit te bouwen maar Luc Nouwen strandde op de doelman en Ilario Mali besloot van kortbij over. Even later zagen we, jammer genoeg, een vrij onsportieve actie van de pas ingevallen bezoekende speler-trainer. KFC strafte dit meteen af. Ditmaal kroop Joey Soers in de rol van aangever. Luc Nouwen was nu de afwerker van dienst. De bezoekers konden niets terug doen en zo eindigde de wedstrijd op een verdiende 3-1 overwinning.
Zo klimt KFC naar de bovenste helft van de rangschikking. Volgende zaterdag maakt KFC de verplaatsing naar SK Meeuwen.
Digest:
Opstelling KFC: Jarne Stelten – Sisse Schouteden – Ward Van Den Broek (29 – Bjorn Nijssen) – Senne Doms – Nick Koopmans – Wesley Van Den Boomen – Xante Croymans (89 – Jesse Croymans) – Dries Damen – Luc Nouwen – Ilario Meli – Joey Soers (87 – Tijl Doms)
Scoreverloop: 4’ Xante Croymans 1-0 ; 42’ Ilias Kaddouri 1-1 ; 64’ Xante Croymans 2-1 ; 84’ Luc Nouwen 3-1
Geel: Wesley Van Den Boomen – Sven Paredis – Zakaria Rmini – Davino Viceconte