KFC Hamont 99 A wint bij SK Meeuwen

Ilario Meli
Op zaterdagavond speelde KFC Hamont 99 A uit bij KSK Meeuwen. Beiden teams zagen een verlieswedstrijd op de eerste speeldag voor de groene tafel omgezet worden in een forfaitoverwinning vanwege U23-reglementering. Ook al werd het beroep van Anadol tegen Hamont niet gehonoreerd, Paal-Tervant waagt er dat alsnog op tegen Meeuwen.
Zowel Meeuwen als Hamont sprokkelden alsnog punten en stonden in de drukke middenmoot. Bij KFC stond Liam Peeters eindelijk weer aan de aftrap na een blessure.

Hamont begon erg sterk aan de wedstrijd en zette hoog druk bij de thuisploeg. De driehoek Luc Nouwen – Ilario Meli – Xante Croymans zorgde voor gevaar en Ilario bracht KFC halfweg de eerste helft op voorsprong na terugleggen van Liam Peeters. De thuisploeg was vooral gevaarlijk op de omschakeling, vooral de steeds van positie wisselende Reumers moest in de gaten gehouden worden. De 0-2 viel niet: Ilario Meli mikte tegen de lat en de scheidsrechter zag geen penalty in het omverlopen van de doorgebroken Liam Peeters. Aan de overzijde werd het spannend toen een fausse queue als terugspeelbal beoordeeld werd en een indirecte vrije trap op 5 meter van het doel opleverde voor KSK. Als bij een hockey-strafcorner gooide de ploeg zich in de baan van de bal; ruststand bleef zo 0-1.

De thuisploeg kwam sterker voor de dag in de tweede helft, met enkele vervelende voorzetten als gevolg. Op het uur scoorde Willems daarop de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd scoorde Luc Nouwen de 1-2 na een foutje in de Meeuwen-verdediging. Hamont kreeg nog hele en halve doelkansen op voorzet van de ingevallen Bjorn Nijssen maar zowel Sisse Schouteden als Xante Croymans vonden de netten niet. Eindstand 1-2 en een al-bij-al verdiende overwinning op basis van de sterke eerste helft en de doelkansen in de tweede. KFC klimt zo met 10 punten op naar de 2e plaats die gedeeld wordt met Anadol en Maasland NO. Kadijk leidt het klassement met 15 punten.

Wesley Van den Boomen
Op zaterdag 5 oktober ontvangt Hamont A het wisselvallig presterende Racing Peer, dat evenwel ook al 3 overwinningen telt waarvan al 2 buitenshuis. KFC is dus gewaarschuwd. Het is nog afwachten hoe erg de blessure van Wesley Van den Boomen is: de studs stonden afgedrukt op het bovenlichaam. Duimen maar dat hij er ook bij kan zijn.

(met dank aan T1 Jeroen voor de aangeleverde info)