KFC Hamont 99 A wint van Racing Peer A

KFC Hamont 99 A – Racing Peer A op zaterdagavond was een duel tussen de tweede tegen de vijfde in de rangschikking. Bij Hamont ontbraken Wesley Van Vlierden en Ward Van den Broek, Wesley Van en Boomen was voldoende hersteld om te spelen.
De bezoekers begonnen sterk aan de match en al in de tweede minuut moest keeper Jarne Stelten een vrije trap van Buntinx in corner verwerken. Aan de overkant mikte Senne Doms via een Peerse verdediger nipt naast. Bezoeker Gijbels kreeg (te) veel vrijheid en kon solo doorstomen tot in de backlijn waar Jarne Stelten met een magistrale redding uitpakte. Iets later tikte Jarne een verraderlijke harde schuiver van Bleyen in corner. Gaandeweg herstelde Hamont het evenwicht en probeerde het vanuit de tweede lijn via Ilario Meli, Joey Soers en Xante Croymans maar zonder succes. Op tien minuten van de pauze kreeg Xante Croymans de beste kans voor KFC maar hij mikte vanaf de rand van de 16 nipt naast de paal. Ruststand na een boeiende eerste helft: 0-0.

Ook na de onderbreking bleef de wedstrijd heen en weer golven, al was er minder direct doelgevaar. Halfweg de tweede helft vlamde Gijbels van ver, goalie Jarne Stelten kon nog nipt in corner werken. In de zeventigste minuut raakte de bal moeilijk weg voor het Peer-doel. Xante Croymans kopte terug voor de goal, de bal belandde bij Luc Nouwen die niet twijfelde en de 1-0 tegen de netten joeg. Op vijf minuten van het einde kreeg de ingevallen Mathias Kums nog een uitgelezen kans om de zege helemaal veilig te stellen maar hij stuitte op keeper Geraerts.
Gelukkig vonden de bezoekers de weg naar de netten ook niet en bleef het 1-0. Een mooie overwinning van het collectief, met een secuur sluitstuk onder de lat. En ook nog even melden dat scheidsrechter Truyen een prima wedstrijd floot en dat het een toffe match was om naar te kijken.
Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar Paal-Tervant, dat ook in de linkerkolom staat maar thuis niet verder kwam dan 2-2 tegen staartploeg As-Niel.