Nipte nederlaag voor eerste elftal A

KFC Hamont 99 A maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar FC Paal-Tervant. Deze club speelt haar thuiswedstrijden op een kunstgrasveld dat compacter is (100 m x 63 m) dan het échte grasveld van Hamont (110 m x 65 m). Meestal ligt dat het eerste elftal A niet zo goed, al staat de overwinning op een vergelijkbaar kunstgrasveld tijdens de dalerseindronde bij Lanaken in het geheugen van menig KFC-supporter gegrift.
Hamont startte met dezelfde 11 als vorig weekend, maar begon belabberd aan de match. Slecht uitverdedigen tijdens de eerste minuut werd bijna afgestraft. De thuisploeg bleef licht veldoverwicht houden, Hamont kon een beetje gevaar creëren via vrije trappen. Dat gold ook voor de thuisploeg: weinig uitgespeelde kansen, dus was ook daar de hoop op standaardsituaties gevestigd. In de 20e minuut moest KFC-doelman Jarne Stelten zich in de hoek smijten bij een vrije trap van captain Maes. Op het halfuur eindelijk ook eens een betere aanval van Hamont, maar Liam Peeters plaatste de bal naast doel. De laatste opwinding vóór de onderbreking was op een schot van Reynders, maar goalie Jarne Stelten gaf geen krimp. Ruststand 0-0.
Paal-Tervant kwam goed weg toen Wesley Van den Boomen een vrije trap tegen de deklat knalde. Hamont was dan ook wat beter aan de tweede helft begonnen, maar de thuisploeg maakte goed gebruik van de omschakeling. Jarne Stelten bracht redding op enkele doelpogingen en bij een te korte terugspeelbal. Tussenin werd hij nog bijgestaan door een verdediger die de bal voor de lijn kon keren. En op het moment dat Hamont de druk verder opvoerde, viel het doelpunt aan de andere kant. Een geweldige crosspass reet het speelveld open, Hayen speelde de bal in en die kwam via de kluts bij Put die, randje buitenspel, de 1-0 binnenschoof. KFC was even de pedalen kwijt en zag een poging Maes bovenop de lat landen. Wissels in het slotkwartier hielpen bij het tegenoffensief maar dat leverde te weinig op. Na 4 ongeslagen matchen maakte Hamont zo nog een kennis met een nederlaag. Afgaande op de doelkansen is die terecht te noemen. Waar vorig weekend het collectief sterk was, was het collectief nu helaas niet goed genoeg.
Volgende zaterdag komt middenmoter Elen naar Hamont. Dat won dit seizoen al eens met 6-1, maar ging ook al een keer met 2-6 de boot in. Opvallend ook: Hamont heeft een doelsaldo 12-5, waarvan 5 doelpunten via de groene tafel gescoord werden.