Nieuws

KFC Hamont 99 A wint van Elen

Onder ideale weersomstandigheden moest KFC Hamont 99 de nederlaag vorige week tegen Paal-Tervant weten weg te werken. Tegenstander Standaard Elen was ook gekomen om de punten mee naar het Maasland te nemen.
De wedstrijd ging meteen vlot van start. De bezoekers waagden een eerste schot op goal, echter naast. Vlak daarop moest thuiskeeper Jarne Stelten een terugvallende bal over toetsen. Standaard Elen bleef in deze aanvangsfase het initiatief nemen. Keeper Jarne moest ver uit zijn doel om een doorbraak met de voet te verijdelen, een daaropvolgende mooie lobbal, getrapt ver van doel, ging maar net over. Na bijna een half uur spelen pas er de eerste echte kans voor de thuisploeg. Liam Peeters brak door op links, zijn schot werd door de bezoekende keeper nog net met de vingertoppen in corner verwerkt. Het gevaarlijkste standje voor het doel van KFC volgde vlak daarop. Een bijna doorgebroken speler van Elen werd door de plaatselijke verdediger Wesley van den Boomen vlak voor het strafschopgebied onderuit gelopen. Hij kreeg hiervoor een gele kaart, hij mocht daarvoor zeker niet klagen. De daaropvolgende vrije trap werd daarop enig mooi over het muurtje getrapt, de bal spatte echter op de kruising van het doel. Liam Peeters deed nog eens een poging over links, ook hier was de bezoekende keeper alert en ontzette de bal met de voet buiten. Vlak voor rust nogmaals een vrij trap voor de bezoekers, ditmaal op links. Ook deze vrije trap werd keurig getrapt, maar eindigde opnieuw op de paal. De rust werd bereikt met een scoreloze gelijke stand, de thuisploeg mocht hierover niet klagen, de bezoekers hadden gemakkelijk met enkele doelpunten verschil de rust kunnen ingaan.

VID_20241019_204330_eersteA-Elen


Met goede moed werd de tweede helft afgetrapt. KFC met een klein hartje, gezien de druk van de bezoekers tijdens de eerste helft. Deze angst was echter niet nodig. Een eerste uitbraak op links vond centraal voor doel Ilario Meli, hij wist met een gerichte plaatsbal de score te openen. KFC wist voorlopig in tegenstelling met de eerste helft, nu goed stand te houden. Enkele fases voor het doel van KFC waarop Elen een penalty claimde, een goed leidende scheidsrechter had hier echter terecht geen oren naar. KFC kwam ook steeds beter in de wedstrijd, de bezoekers leken door hun beste krachten heen. Een mooie aanval van KFC werd door een uitstekend spelende Xante Croymans in samenspel met een al even goed excellerende Luc Nouwen in doel getrapt. Dit doelpunt leek er voor de bezoekers teveel aan. KFC had nu de match helemaal in handen. Xante Croymans zette de bezoekende keeper Celis nog maar eens aan het werk en zette nadien opnieuw met zijn maatje Luc Nouwen een mooie aanval op, deze laatste maakte voortreffelijk de derde goal voor de thuisploeg. Boeken helemaal toe nu voor de bezoekers uit Elen. KFC kon de wedstrijd onder controle verder uitspelen. Zij behaalden een ruime en mogelijk in cijfers overdreven overwinning. De bezoekers hadden een voortreffelijke eerste helft gespeeld, maar wisten niet te scoren. Dit brak hen later zuur op. Een mooi voetbalschouwspel voor de talrijke supporters. KFC houdt vast aan een mooie tweede plaats in de rangschikking, volgende week zaterdag wacht de verplaatsing naar hekkensluiter As-Niel United.
Er zijn enkele foto’s en video’s te vinden op onze fotowebsite (helaas enkel smartphone).


Digest
Scheidsrechter: Quinten Theys, met zijn assistenten Evelyne Schoofs en Luc Schoofs
Thuisploeg: Jarne Stelten, Liam Peeters (79’ Bjorn Nijssen), Ilario Meli, Senne Doms, Dries Damen, Sisse Schouteden, Nick Koopmans (72’ Quin Looijmans), Wesley van den Boomen, Xante Croymans (85’ Oskar De Waal), Luc Nouwen, Joey Soers

Doelpunten: 49’ 1-0 Ilario Meli, 67’ 2-0 Xante Croymans, 78’ 3-0 Luc Nouwen
Gele kaarten: Nick Koopmans, Liam Peeters, Wesley van den Boomen, Jort Celis (E), Zinedine El Kasmioui (E)
Rood: geen

Verslag Fonny Plessers

One Reply to “KFC Hamont 99 A wint van Elen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.